Op Afspraak
Maak nu een afspraak voor jouw iPhone reparatie op locatie!
Hulp nodig?
070-4494566
Waterschade! Help!
23
mei

Het overkomt iedereen wanneer het je het minst uitkomt. Je telefoon glijdt uit je hand en plons, daar was dan die plas water, of toiletpot precies wanneer je hem niet nodig hebt. 

Wees niet bang, want in veel gevallen kun je je smartphone nog redden van de verdrinkingsdood. Hieronder lees je een aantal tips om een pijnlijke dood van je iPhone te verhelpen. Geloof het of niet, zelfs nadat je smartphone in het water in gevallen kun je het zelf nog erger maken en ervoor zorgen dat je iPhone nooit meer gerepareerd kan worden.

 1. Haal je smartphone zo snel mogelijk uit het water.
  Dit klinkt natuurlijk super logisch, maar veel mensen weten van de schrik even niet wat te doen. Pak je waardevolle iPhone of Samsung smartphone dus zo snel mogelijk uit het water en leg hem op het droge.
 2. Doe verder niks op het toestel zelf.
  Probeer het toestel daarna zo min mogelijk te gebruiken. Dit kan namelijk interne schade aanrichten waardoor het moeilijker wordt om je smartphone weer terug in zijn oude staat te krijgen.
 3. Probeer je smartphone niet aan te zetten!!
  In veel gevallen valt je iPhone uit nadat hij in het water is gevallen. Probeer hem hierna niet aan te zetten. Ook niet om alleen even te kijken of hij nog werkt, dat komt later wel. dit kan namelijk kortsluiting veroorzaken waardoor belangrijke onderdelen in je smartphone kunnen verbranden. Staat je smartphone nog aan? Zet hem dan direct uit.
 4. Doe je smartphone niet in de oplader!!
  Doe je iPhone nooit maar dan ook nooit in de oplader nadat deze in het water is gevallen. dit is killing voor je smartphone. Doe je dit? Dan is de kans namelijk zeer groot dat het einde verhaal is voor je geliefde mobiele vriend. Dit veroorzaakt kortsluiting en kan het moederbord dermate beschadigen dat deze niet meer te herstellen valt.
 5. Verwijder de batterij en alle losse onderdelen.
  Kun je zelf de batterij uit het toestel halen? verwijder deze dan direct en veeg je telefoon ook van binnen droog met een doek of keukenpapiertje. Hou de batterij apart en doe hem niet meer terug in je smartphone.
 6. Laat je smartphone drogen.
  Wikkel je telefoon in een theedoek of een paar vellen keukenpapier en leg hem op een droge niet te warme plek om even te drogen.
 7. Heb je rijst in huis? Begin maar lekker te bakken dan. 
  IS je smartphone van buiten (en hopelijk ook van binnen) een beetje gedroogd? Dan wordt het tijd voor de laatste stap. Neem een tupperware bakje of diep bord uit de keuken, Leg hier een klein laagje rijst in en leg je smartphone daarin. Strooi en vervolgens nog een laag rijst overheen tot je telefoon goed bedekt is en laat de rijst verder haar werk doen. De rijst trekt het vocht uit het toestel. Laat je smartphone minimaal een dag in de rijst liggen, het liefst 2. Daarna kun je eenmalig proberen om je toestel aan te zetten door de batterij er weer in te doen.

Doe je smartphone nog steeds NIET IN DE LADER als hij niet aan gaat!! Er kan namelijk nog steeds vocht in het toestel zitten.

Heeft dit allemaal toch niet geholpen en geeft je schatje nog steeds geen teken van leven? Neem dan contact met ons op en wij zullen kijken hoe wij je telefoon weer aan de praat kunnen krijgen.

Bel of App naar 06-34791009 of
Mail naar info@mrifix.nl

Leave Comments

*Required Field
*
*
*

Facebook beoordelingen

Mr ifix repair
3.7
powered by Facebook
Jenny van Dyk
Jenny van Dyk
2018-04-27T19:15:41+0000
Beter jullie prijzen iets hoger dan de goedkoopste shit kwalliteit leveren. Deze scherm is echt bocht � touch reageert niet goed.
Brandi Nieuwenhuysen
Brandi Nieuwenhuysen
2018-04-11T17:59:03+0000
Super service!!��
Jeroen van Gijzen
Jeroen van Gijzen
2018-03-10T11:34:58+0000
Goede, aardige service. Snel klaar. Correct behandeld. iPhone is weer als nieuw.

Wil je een smartphone laten repareren?

Stel de reparatie niet te lang uit. Het kan zomaar voor het laatst zijn dat je je smartphone weer "even tot leven wekt".